söndag 23 mars 2014

Jag vågade prova!

Tänk vilka hjärnspöken man bär med sig från tidigare skeden i livet. Ett av mina är att på 80-talet kunde bara pojkar snickra, för så var genusstrukturen på min skola i stan. Idag har jag fått möjligheten att bevisa för mig själv att det finns en motsats i det jag växte upp med. 

Jag har byggt mig en äpplelåda. Helt ärlig ska jag vara, för min käre P visade mig hur kap och gersågen fungerade, samt startade kompressorn så jag kunde spika med hjälp av spikpistolen.
Resten tog jag hand om själv. Det hörs va hur stolt jag är!!!! 
Materialet fann jag på en av bygghandelsbutikerna i stan. Dvs jag frågade om jag fick ta material ur deras slängalåda. Tack, ta precis så mycket du behöver, fick jag till svar! Korgarna är från second hand. Och de har jag sprutmålat. Min kära groda är present och blommorna har jag köpt i blomsterhandeln. Pappersblomman har A gjort. Billigt och vackert!
För 21 år sedan stickade jag en mössa till min äldste son. När jag vat färdig med den så passade den till person med huvudmått 70 cm! Han har inte kommit upp i detta huvudmått. Nåväl, efter många skratt och tillika år så kände jag mig mogen att återigen prova att denna gång virka en mössa som skulle passa en treårings huvudmått. Eller nae! Den är lagom till en yngre tonåring.  Mått på mössan i nederkant ca 46 cm. Så därför tänkte jag att det kanske är någon som vill köpa den? 150kr är priset. Får se om det dröjer ytterligare  21 år till nästa mössa, eller om jag har samlat så mycket mod att jag vågar prova igen!

Fick en beställning på två stycken kaninhuvuden. Kunden ska själv virka två snuttefiltar till och sedan sammanföra våra alster till ett.
Idag fick jag färdigt ett annat beställningsarbete. En glad bläckfisk som ska bli kramad av en aprilbebis. 

Tack vare en av mina yngre vänninnor, hon är snart tre, så hittade jag formen på denna läragå hjälm som jag fick en beställning på. Tack H+N!
Vill du att jag gör något liknande till dig så är det bara att du hör av dig!

Nu är det lite annat smått och gott på gång, bl.a. Så blir det påskmarknad 12/4 vid prästgården. Mer info kommer. Välkommen dit!
Sedan behöver trädgården lite omsorg och icke att förglömma vårsolen behöver lite ackompanjemang av sörplande kaffedrickare.

Vad gillar du att göra på våren?

Kram Lena
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar